Vis is gezond

Twee keer per week vis om daar eens mee te beginnen, dit luidt als het officiƫle gezondsheidadvies. Dat is ook helemaal niet zo moeilijk en er zijn vele heerlijke gerechten met vis als basis. Zo is het ook heerlijk op brood, denk aan gerookte makreel, paling, zalm, of Hollandse nieuwe haring. En wat te denken van onze roerbakschotel? Elke dag vers bereid met verschillende soorten verse vis en groenten. Even in de wok met krieltjes of pasta, en je hebt een heerlijke verse en gezonde maaltijd.

Vis eten levert gezondsheidswinst op; vis is ook lekker, licht en op talloze manieren te bereiden.
Daarnaast is vis vooral veelzijdig: een snel broodje makreel als lunch, een pastasalade met tonijn voor een zomerse avond of een mooi stukje zalm of kabeljauw. Kortom, van vis krijg je nooit genoeg!

BBQ met vis is een feest aangezien dit niet kan mislukken en in een handomdraai heb je de heerlijkste gerechten zoals een zeebaars gevuld met groentes ingepakt in alminium folie. Dit kan trouwens ook heel goed met forel, zalmforel. Mooie garnalenspiesjes of een ovenschotel (kant en klaar) kan ook heel goed op de BBQ! En ook een succes zijn heerlijke zalmfilets of kabeljauw, gekruid of naturel in alminiumfolie, dan blijven ze mooi en de gezonde sappen gaan niet verloren.

Gluten: Veel mensen hebben een allergie voor gluten. Wij verkopen daarom glutenvrij meel zodat je thuis heerlijke vis kan bakken en er 100% zeker van bent dat het glutenvrij is.

Vis is er in allerlei soorten. De ene soort is mager, de ander vet. Magere vis past perfect in het menu als je op het vetgehalte in je voeding wilt letten. En vette vis is juist extra gezond door het soort vet wat erin zit: de omega 3 visvetten DHA en EPA. Door gezonde onverzadigde omega 3 vetten verminderd de kans op hart- en vaatziekten en helpen het cholesterolgehalte te laten dalen. Ook zijn er aanwijzingen dat omega 3 vetten het risico op dementie en andere hersenaandoeningen verkleinen. Naast de goede vetten levert vis veel waardevolle voedingsstoffen zoals eiwitten van hoge kwaliteit, vitamines en mineralen.

Onze reclames

Reclame Suggestie

Vers Gerookte Paling

 Vishandel Marcel Korlaar is dealer van o.a.:

 

 zalm  msc  heiploeg  vh-salades  neeltje pickles