Stoofpotje

De zalm wordt gaar door de warmte van de pasta en de saus. Zoniet, zet dan het gerecht nog even onder de grill, besprenkel het gerecht met citroensap.

 

 
Bereidingstijd:
Gang:
Keuken:
Smaak:
Techniek:
Uit eigen keuken:
20-30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaanse keuken
Zacht en romig
Koken
Nee (i)
Marcel's stoofpotje

Voorbereiding

Maak een 1/2 prei schoon en snij deze in dunne reepjes
Pel en snipper 3 sjalotjes en 2 teentjes knoflook
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de sjalot met de knoflook en de prei ca. 3 minuten op een matig vuur
Blus het preimengsel met 100ml droge witte Huiswijn (Super) en laat deze ca. 3 minuten inkoken
Was en hak 3 eetlepels verse kruiden (tijm, peterselie en dragon)
Roer 200ml Finesse voor Verrijken (Blue Band) en de kruiden door het preimengsel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper

Ingrediƫnten voor 4 personen

1/2 prei
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
100ml droge witte wijn
3 eetlepels verse kruiden (tijm
peterselie en dragon)
200ml Finesse voor Verrijken
zout
versgemalen peper
500g fettuccine naturel pasta
400g verse zalmfilet (geen gerookte)
2 eetlepels olijfolie
200g paddenstoelen

 

Bereidingswijze

Kook 500g fettuccine naturel pasta (koeling) volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
Snij 400g verse zalmfilet (geen gerookte) in hele dunne repen
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak 200g paddenstoelen seizoensmelange ca. 3 minuten op een hoog vuur. Bestrooi ze met zout en peper
Verdeel de pasta over een voorverwarmde schaal en schep de warme saus erop
Verdeel de zalmrepen en de paddenstoelen erover.
Bron: Super

 

 
Kijk voor meer overheerlijke visrecepten eens op:

 

mannen van de zee  smulweb

Onze reclames

Reclame Suggestie

Vers Gerookte Paling

 Vishandel Marcel Korlaar is dealer van o.a.:

 

 zalm  msc  heiploeg  vh-salades  neeltje pickles