De zalm wordt gaar door de warmte van de pasta en de saus. Zoniet, zet dan het gerecht nog even onder de grill, besprenkel het gerecht met citroensap.
Bereidingstijd: Gang: Keuken: Smaak: Techniek: Uit eigen keuken: |
20-30 minuten Hoofdgerecht Italiaanse keuken Zacht en romig Koken Nee (i) |
 |
|
Voorbereiding
Maak een 1/2 prei schoon en snij deze in dunne reepjes Pel en snipper 3 sjalotjes en 2 teentjes knoflook Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de sjalot met de knoflook en de prei ca. 3 minuten op een matig vuur Blus het preimengsel met 100ml droge witte Huiswijn (Super) en laat deze ca. 3 minuten inkoken Was en hak 3 eetlepels verse kruiden (tijm, peterselie en dragon) Roer 200ml Finesse voor Verrijken (Blue Band) en de kruiden door het preimengsel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper
|
Ingrediƫnten voor 4 personen
1/2 prei 3 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 100ml droge witte wijn 3 eetlepels verse kruiden (tijm peterselie en dragon) 200ml Finesse voor Verrijken zout versgemalen peper 500g fettuccine naturel pasta 400g verse zalmfilet (geen gerookte) 2 eetlepels olijfolie 200g paddenstoelen
|
Bereidingswijze
Kook 500g fettuccine naturel pasta (koeling) volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar Snij 400g verse zalmfilet (geen gerookte) in hele dunne repen Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak 200g paddenstoelen seizoensmelange ca. 3 minuten op een hoog vuur. Bestrooi ze met zout en peper Verdeel de pasta over een voorverwarmde schaal en schep de warme saus erop Verdeel de zalmrepen en de paddenstoelen erover. Bron: Super
|
Kijk voor meer overheerlijke visrecepten eens op: